In Oost-Vlaanderen zijn zeven kraamzorgdiensten werkzaam. Om kraamzorg aan te vragen, neem je contact op met de dienst van je keuze. Een verantwoordelijke brengt jullie tijdens de zwangerschap vrijblijvend een bezoek om jullie verwachtingen en wensen af te stemmen. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over watje van kraamzorg kan verwachten.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende organisaties en hun dienstverlening.

Familiehulp

Contactgegevens

gent@familiehulp.be
oudenaarde@familiehulp.be
sintniklaas@familiehulp.be
aalst@familiehulp.be

Dienstverlening

Kraamzorg wordt aangeboden tot 8 weken na de bevalling. Ook tijdens de zwangerschap kan een beroep gedaan worden op kraamhulp. De uurregeling is flexibel, in overleg met het gezin. Ondersteuning in het weekend en op feestdagen is mogelijk in nood en dan beperkt tot bereiden maaltijden en bij lichaamsverzorging.

Familiezorg

Contactgegevens

info@familiezorg.be

Dienstverlening

Hulp mogelijk tot drie maanden na de bevalling, indien nodig is verlenging mogelijk. Ook tijdens de zwangerschap kan beroep gedaan worden op de kraamzorgdienst. De kraamverzorgster komt per zorgdag 2 tot 4u langs. Afhankelijk van de doelstelling is hulpverlening in het weekend of op een feestdag mogelijk.

i-mens

Contactgegevens

https://www.i-mens.be/ons-aanbod/kraamzorg of  078/ 15 25 35

Dienstverlening

Kraamzorg is ondersteuning door een kraamhulp die een krak is in het verzorgen van de allerkleinsten, ondersteuning geven bij borstvoeding of flesvoeding en ook licht huishoudelijk werk kan overnemen. De kraamhulp werkt nauw samen met de vroedvrouw. Zo ben je verzekerd van de beste zorg. 
Je kraamhulp legt jou en je gezin graag in de watten. Dit kan vanaf 1 maand vóór de verwachte bevallingsdatum tot 3 maanden na je bevalling. Je vraagt kraamzorg dus best enkele maanden voor je bevalling aan.

De bijdrage voor kraamzorg wordt bepaald op basis van het gezamenlijk gezinsinkomen met een maximum van 9,9 euro per uur.
Neem zeker ook contact met je ziekenfonds om na te gaan of je recht hebt op een tegemoetkoming.

Helan

Contactgegevens:

https://www.helan.be/nl/ons-aanbod/kraamzorg/

Dienstverlening

De taken van kraamzorg

Je kan maximum 80 u hulp verkrijgen. Ben je bevallen van een tweeling? Dan kan je maximum 160 uur hulp krijgen.

Ferm Thuiszorg

Contactgegevens

kraamzorg.halleVilvoorde@samenferm.be

Dienstverlening

Tot 3 maanden na de bevalling mag men zoveel zorg opnemen als gewenst en mits beschikbaarheid, deze termijn kan verlengd worden indien nodig. Er kan ook tijdens de zwangerschap kraamzorg ingepland worden indien er zorgnood is. De hulp is flexibel en op maat van het gezin. In het weekend kan ook hulp geboden worden voor noodzakelijke taken, tegen een verhoogde uurbijdrage.

Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw

Contactgegevens

www.thuiszorgderegenboog.be
info@thuiszorgderegenboog.be

Dienstverlening

Wij bieden kraamzorg op maat in de regio Zwijndrecht, Burcht, Linkeroever, Beveren (en deelgemeenten) en Kruibeke (en deelgemeenten). We leveren deze dienstverlening in blokken van 1,5 a 2 uur, dit kan meerdere keren per week. Bijsturing is steeds mogelijk. Deze hulp kan aangevuld worden met andere dienstverleningen (bv poetsdienst).

Tijdens welke periode wordt kraamzorg verleend?

·         Vanaf drie maanden voor de uitgerekende datum tot de uitgerekende bevallingsdatum (op doktersvoorschrift).
·         Vanaf de bevallingsdatum tot drie maanden na bevallingsdatum.
                Drie maanden na bevalling tot één jaar na de bevalling (op doktersvoorschrift).

Kostprijs
De gebruikersbijdrage voor kraamzorg wordt bepaald op basis van de samenstelling en de inkomsten van het gezin. Voor kraamzorg wordt een maximumbijdrage van 9 € per gepresteerd uur aangerekend, excl. verplaatsingsonkosten voor vervoer in opdracht van de gebruiker.

Graag geven we informatie over deze dienstverlening tijdens een vrijblijvend huisbezoek.

De Wieg

Contactgegevens

kraamzorg@dewieg.be

Dienstverlening

De Wieg biedt kraamzorg in de gemeenten Zulte, Wortegem-Petegem, Kluisbergen, Oudenaarde, Kruisem, Gavere, Nazareth-Eke, Deinze (Nevele), Aalter, Lievegem, Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins, Maldegem en hun deelgemeenten. In samenspraak met het gezin wordt een zorgpakket samengesteld dat zoveel mogelijk is afgestemd op hun unieke zorgbehoeften. Kraamzorg wordt aangeboden tot drie maanden na de geboorte, afhankelijk van het herstel.

 

 

Zorgpunt Waasland

 
 
 
Contactgegevens

Voor Sint-Niklaas: west@zpw.be           

Voor Beveren, Zwijndrecht en Kruibeke: oost@zpw.be

Dienstverlening

Zorgpunt Waasland biedt kraamzorg aan in de gemeenten Sint-Niklaas, Beveren, Zwijndrecht en Kruibeke. Dit kan vanaf 7 weken voor de verwachte bevallingsdatum tot 15 weken na de bevalling. Indien er buiten die periode ook hulp nodig is, kan dit aangevraagd worden. De uurregeling van gezinszorg is flexibel, op maat van het gezin. Afhankelijk van de noden kan er ook tijdens het weekend en 's avonds hulp geboden worden.

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be