Veelgestelde vragen(FAQs) - Alle FAQs

Selecteer een categorie

Zoek FAQs
Toon alle FAQs

Ons centrum ondersteunt en begeleidt al meer dan twintig jaar zwangeren, pas bevallen mama’s en papa’s en hun omgeving. Eerst als actieve kraamzorgdienst en sinds 2003 zijn we werkzaam als Expertisecentrum Kraamzorg; erkend door Kind & Gezin.
Het Expertisecentrum wil iedereen – zowel privé: ouders, grootouders, grote broertjes en zusjes ... als professionelen: vroedvrouwen, gynaecologen, kraamverzorgsters, kinesisten, studenten ... - uitgebreid en objectief informeren over zwangerschap, geboorte en kraamtijd.

Onze infolijn is zowel te bereiken via de telefoon als via e-mail. We trachten al jouw vragen zo duidelijk, correct en snel mogelijk te beantwoorden.
Medische vragen worden beantwoord door een ervaren vroedvrouw. Je bent ook van harte welkom in het centrum tijdens de permanenties of op afspraak.
We beschikken tevens over een uitgebreide databank van hulpverleners, cursussen & workshops ... waarnaar we je kunnen doorverwijzen.

In onze infobibliotheek kan je terecht voor specifieke informatie rond zwangerschap, geboorte en kraamtijd.
Naast boeken en tijdschriften voor het brede publiek vind je er ook professionele handboeken, naslagwerken en tijdschriften.
Onze collectie is verder uitgebreid met tal van interessante video’s en dvd’s.

Met een gevarieerde waaier aan onderwerpen organiseren wij infoavonden en workshops, voor de periode voor, tijdens en/of na de bevalling.
Deze infosessies vindt je terug op onze aktiviteitenkalender, die zeer regelmatig wordt geüpdatet met nieuwe cursussen.
Voor professionelen organiseert ons centrum regelmatig opleidingen en bijscholingen.

Nieuwsgierig naar een draagdoek, zin om een zitbal uit te proberen om je rug en bekken te ontlasten, zou de inbakerdoek soelaas kunnen bieden aan je kindje … ?
Je wenst eerst te testen en nog niet meteen aan te kopen? Geen probleem!
Het expertisecentrum heeft een uitleendienst van allerlei spulletjes. Het huuraanbod is online raad te plegen.

Geen FAQs gevonden in deze categorie
Geen FAQs gevonden in deze categorie

De kostprijs voor het inschakelen van een kraamzorgdienst is verschillend per gezin, want ze wordt berekend a.d.h.v. jullie gemeenschappelijk netto maandinkomen en jullie familiale situatie (hoeveel personen ten laste).
Terugbetaling (gedeeltelijk) van de kraamzorgkosten gebeurt via de mutualiteiten.
Over de terugbetaling/tussenkomst van de mutualiteiten bestaat geen eenvormig protocol. Het is dus raadzaam om contact op te nemen met jouw mutualiteit om na te gaan hoe de tegemoetkoming is geregeld.
Indien je beschikt over een hospitalisatieverzekering kan je via deze weg misschien ook rekenen op een terugbetaling van de kosten voor kraamzorg. Neem zeker contact op met je verzekeringsmaatschappij om na te gaan of je hiervoor in aanmerking komt en wat je daar voor moet doen.

Voor het inschakelen van een vroedvrouw is een volledige tussenkomst van de mutualiteit voorzien! Enkel de kilometervergoeding valt ten laste van jezelf.

Andere kraamzorgcentra

Voor (toekomstige) ouders

Expertisecentrum Kraamzorg Oost-Vlaanderen

De Kraamkaravaan

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel. 09 333 57 60

 

logo400

De Kraamkaravaan is lid van de Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg .

De Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg zijn een partnerorganisatie van Kind & Gezin.

kind en gezin