Kick-off Event ELZ Dender
Kick-Off event voor eerstelijnsprofessionals die werken met gezinnen in regio Dender.
Kick-Off event voor eerstelijnsprofessionals die werken met gezinnen in regio Dender.
Leer in gesprek te gaan over kinderwens bij personen met een verstandelijke beperking.
Verwachten jullie een eerste kindje in mei, juni, juli of augustus? Zijn jullie benieuwd naar de psychologie achter ‘het moeder en vader worden’? Willen jullie graag ontdekken wat jonge baby’s nodig hebben en hoe jullie zich kunnen voorbereiden op ‘de eerste 1000 kritische dagen’? Dan is dit groepsaanbod er speciaal voor jullie!
Ouders kijken vaak heel erg uit naar hun kindje, maar het kan daarnaast ook onzekerheid en angst met zich meebrengen. Met de ondersteuning van Els en Sara, ervaren psychologen, gaan we hiermee in kleine groep aan de slag. Dit vanuit wetenschappelijke kennis en met oog voor jullie unieke beleving en vragen.
Thema’s als ‘goed genoeg’ ouderschap, mentaliseren en de psychosociale gezondheid van jonge baby’s en hun ouders, zullen aan bod komen. We weten dat ouders die zich in deze periode kunnen omringen met een ondersteunend netwerk, zich gedragen voelen tijdens deze soms turbulente periode.
Zondag 12 mei is het moederdag, een dag waarop alle mama's in de bloemetjes gezet worden.
Wij denken daarbij speciaal aan alle mama's van een overleden baby'tje.
Wil jij die dag een cadeautje krijgen én maken voor een andere sterrenmama? Doe dan mee met de vlindermamaswap.
Onderzoekers van het KU Leuven Instituut voor Kind en Jeugd en de faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen organiseren ism Fara een studie over de prenatale moeder - kind relatie.
Het doel van deze studie is om meer inzicht te verwerven in de ontwikkeling van de prenatale moeder-kind relatie.
We zijn hiervoor op zoek naar zoveel mogelijk vrouwen die zowel gepland als ongepland zwanger zijn.
Help jij ons andere (toekomstige) mama's helpen? Neem dan deel aan dit korte onderzoek (4 vragenlijsten die samen slechts 10 minuten tijd in beslag nemen).
Alvast bedankt en... wie weet win je een cadeaubon van €20!
Be(e)ing Parents is een groep voor ouders met baby's van 0 tot 1 jaar. Je bent welkom voor groepsgesprekken over de periode na de bevalling en alles over baby's tussen 0 en 1 jaar. Je kan er al je vragen stellen en ervaringen delen met ouders die baby’s met dezelfde leeftijd hebben.
Vaders worden in de perinatale hulpverlening vaak over het hoofd gezien. Met deze filmavond en nabespreking willen we de beleving van mannen en de impact van een beslissingsproces bij moeilijke zwangerschapskeuzes in beeld brengen.
Hoe is het voor een man om een kind te verliezen? Hoe is het om onverwacht vader te worden? Ontdek het tijdens de online vertoning van 'Papa's rouwen ook' en 'Ongepland'. Pik ook de boeiende nabespreking als extra mee in samenwerking met gastsprekers stichtingrouwkost, Lamadrugada, daddycation en Detiendemaand.
Voel je er wat voor om een gezin in een kwetsbare positie te ondersteunen in de periode van zwangerschap of de voorschoolse periode?
Kan je je twee keer per maand vrijmaken? Kom dan het buddyteam van De Sloep versterken!
#PerinatalMentalHealth
De perinatale periode is een heel kwetsbare periode... 1 op 5 vrouwen ervaart dan ook emotionele klachten waarbij een aanzienlijk deel van deze vrouwen ook te kampen heeft met psychische stoornissen. Arteveldehogeschool en de vzw Wolk in mijn Hoofd organiseren daarom samen een debatavond rond deze kwetsbare fase.
Het thema bespreekbaar maken is dan ook de eerste stap tot verandering.
Wanneer: 21 november 18-21u
Waar: Campus Kantienberg, Voetweg 66 Gent
Ontdek meer over deze inspirerende avond op onze website: Onze perinatale mentale gezondheidszorg | Arteveldehogeschool Gent
#Arteveldehogeschool#PerinataleZorg #MentaleGezondheid #GezinnenEerst#Onderwijs #ToekomstigeMoeders #Bijscholing #LevenslangLeren #SamenSterk #Gezondheid #VZWWolkInMijnHoofd
Soms voelen we ons als ouderoververmoeid en overprikkeld. We begrijpen niet altijd onze eigenreacties of die van onze kinderen.
Wees welkom in een omgeving waar er niet wordt geoordeeld, om uw positieve en negatieve ervaringen als ouder te delen en om samen na te denken over opvoeding.
ECK Volle Maan presenteert: Studiedag
Een Cultuursensitieve blik op Perinatale Mentale Gezondheid
Wanneer?
Dinsdag 3/10/2023
Waar?
Odisee – Campus Schaarbeek
(Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel)
Vragen?
info@expertisecentrum-vollemaan.be
Babymassage – 11 oktober 2023 | 10 – 12 uur
Tijdens een heerlijke sessie babymassage geniet je als (groot)ouder van een uniek moment samen met jullie kleine spruit. Locatie: Huis van het Kind (Molendreef 19).
Schrijf je snel in want de deelnemers zijn beperkt: huisvanhetkind@berlare.be – 052 43 25 44
Fara is een vzw die zwangerschapskeuzes bespreekbaar maakt. Ben je ongepland zwanger? Weet je niet wat doen na een prenatale diagnose? Maakte je ooit een keuze en heb je het er moeilijk mee? Fara is er voor vrouwen, mannen, koppels en professionals die rond deze thema's werken. We bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.
Dit najaar zijn er een aantal activiteiten lotgenotencontact, klik op de links voor meer info.
Wil je als sociale professional aan de slag gaan rond het thema vaders? Noteer dan 16 november 2023 in uw agenda! Ontdek de betekenis van betrokken vaderschap en hoe je vaders met diverse achtergronden effectief kunt bereiken binnen je organisatie of kinderopvanginitiatief.
Het zijn warme dagen en de temperaturen lopen op. Bescherm jezelf en je gezin daarom goed. We geven graag enkele tips mee om jezelf en je gezin zo goed mogelijk te beschermen.
Verwachten jullie een eerste kindje in oktober of november? Zijn jullie benieuwd naar de psychologie achter ‘het moeder en vader worden’? Willen jullie graag ontdekken wat jonge baby’s nodig hebben en hoe jullie zich kunnen voorbereiden op ‘de eerste 1000 kritische dagen’? Dan is dit groepsaanbod er speciaal voor jullie!
Ouders kijken vaak heel erg uit naar hun kindje, maar het kan daarnaast ook onzekerheid en angst met zich meebrengen. Met de ondersteuning van Els en Sara, ervaren psychologen, gaan we hiermee in kleine groep aan de slag. Dit vanuit wetenschappelijke kennis en met oog voor jullie unieke beleving en vragen.
Thema’s als ‘goed genoeg’ ouderschap, mentaliseren en de psychosociale gezondheid van jonge baby’s en hun ouders, zullen aan bod komen. We weten dat ouders die zich in deze periode kunnen omringen met een ondersteunend netwerk, zich gedragen voelen tijdens deze soms turbulente periode.
Heb je bezorgdheden tijdens je zwangerschap? Praat erover met je hulpverleners!
Born in Belgium Professionals is een gedeeld digitaal platform dat je hulpverleners kunnen gebruiken om jou tijdens je zwangerschap optimaal te ondersteunen. Meer info over het platform: bekijk de video of raadpleeg onze website.
Ook dit jaar brengen we de geestelijke gezondheidszorg voor de allerkleinsten en hun ouders extra onder de aandacht tijdens de week van de IMH die aanvangt op 12 juni. Daarvoor stellen we een informatiekaart in verschillende formaten ter beschikking. Klik op de poster voor meer info.
Plusouder zijn
Er komt best veel bij kijken en we praten er eigenlijk weinig over. Als plusouder kom je iemand tegen, je raakt verliefd en je hele wereld draait om die partner.
Maar soms zijn er kinderen. En of je nu zelf kinderen hebt of niet, de kinderen van iemand anders mee opvoeden, dat kan best verwarrend zijn. Want waar heb je nu wel of niet iets over te zeggen? Wat als je je niet geliefd of aanvaard voelt in de situatie? En hoe ga je om met verschillen in opvoedings-meningen?
Ook dit jaar vindt de Week van de Opvoeding plaats van 16 tot 23 mei.
VCOK organiseert alvast twee webinars:
Ben je bevallen tijdens de COVID-19-pandemie? (Tussen maart 2020 en nu)
Help ons de kwaliteit van de moeder- en kindzorg in jouw land te verbeteren: doe mee aan dit internationale onderzoek en vertel ons jouw geboorte ervaring.
Deelname is vrijwillig en zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.
Podcast aflevering 'Van mijn melk'
‘Van mijn melk’ is een boek over borstvoeding. Met hulp én humor. Auteur Sofie Verschueren vertrekt vanuit haar eigen ervaringen om te informeren en te normaliseren. Eline Tommelein, doctor in de farmacie en lactatiekundige, vertelt onder meer wat het biologische effect is van borstvoeding op het lichaam van moeder én kind.
Door geen alcohol te drinken tijdens de zwangerschap, geef je je ongeboren kindje de beste start. Bezorgd of vragen over alcohol tijdens de zwangerschap? Bespreek het met een arts of zorgverlener, of stel je vraag aan De Druglijn. Meer informatie: www.druglijn.be/tips-en-advies/zwangerschap
Opvoeden is niet eenvoudig!
Iedere ouder stelt zich soms vragen. Het is niet erg als je het even niet meer weet. Ben je op zoek naar antwoorden en tips om opvoeden weer leuk te maken? Schrijf je in voor het Triple P groepsprogramma en ontdek de kracht van positief opvoeden.
Tijdens een heerlijke sessie babymassage geniet je als (groot-) ouder van een uniek moment met je kleine spruit. Je leert tips en tricks om je baby te masseren en tot rust te brengen. Deelnemen kan met baby’s tussen 1 en 9 maanden oud.
Opgelet, de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in! Dit kan via mail, website of telefoon.
Breng twee handdoeken mee om de massage vlot te laten verlopen.
Ouder zijn in deze tijden is niet altijd zo simpel. Hoe ga ik om met de drukte binnen mijn gezin? Hoe tijd nemen voor ons als koppel? Is het ouderschap anders nu in vergelijking met vroeger? Wat met al dat opvoedingsadvies? Hoe bouw ik een steunend netwerk rondom ons gezin? Over deze en tal van andere vragen willen we het hebben in onze webinars. We willen jou als ouder inspireren, ondersteunen en verbinden. De webinars gaan telkens door op een dinsdagavond om 19u30. Hopelijk liggen de kinderen dan al in bed of doet iemand anders het voor jou, zodat jij rustig kan aansluiten. Na het webinar kan je nog even napraten met andere ouders. Je bent van harte welkom!
Momenteel worden gegevens over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap en de effecten bij moeder en kind niet (systematisch) verzameld in België. Deze gegevens zijn nochtans belangrijk voor onderzoekers om meer te weten te komen over de veiligheid van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Dit is ook echt nodig voor goede patiëntenzorg, want voor vele geneesmiddelen weten we op dit moment niet zeker of ze veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap.
BELpREG wil hier aan tegemoet komen en is bijgevolg een uniek onderzoeksproject rond dit onderwerp in België!
Vandaag is het Internationale Knuffeldag, 36 jaar geleden door de Amerikaanse dominee Kevin Zaborney in het leven geroepen om elkaar vaker in de armen te vallen.
Jullie hoorden het al, of misschien ook niet, maar in de Referentieregio Gent is er een samenwerking over verschillende steden en gemeenten heen om rond Intrafamiliaal geweld te werken.
We organiseren deze aftrap om jullie warm te maken voor het ondersteuningstraject dat we uitwerken voor iedereen die soms, of heel vaak in aanraking komt met intrafamiliaal geweld.
MOEDERGROEP VOOR ALLEENSTAANDE MAMA'S AALTER
Vorig jaar lanceerde OVAM de Kwitcampagne. Met die campagne willen ze Vlaanderen stimuleren om minder wegwerp te gebruiken. Dit najaar brengen ze de wasbare luiers als 'Kwitluiers' onder de aandacht bij ouders tijdens de zwangerschap. Op www.kwitten.be beantwoorden ze alle vragen over wasbare luiers: zijn ze echt beter voor het milieu, hoe was ik wasbare luiers, zijn ze goedkoper dan wegwerpluiers, ... Ook over de toepasbaarheid in de opvang vind je informatie.
Op 2 en 3 maart 2023 organiseert Group Care Belgium een tweedaagse opleiding Group Care. In deze training leer je het model en haar principes kennen.
Zalig zwanger Vier sessies in november en december Huis van het Kind (Molendreef 19, Berlare)
Een voorbereide ouder is er twee waard! In deze prenatale inforeeks willen we duidelijke informatie geven, zodat je inzicht krijgt in het proces van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Kom het te weten tijdens dit GRATIS aanbod, in samenwerking met Wit-Gele Kruis en Tessa Vanderstylen.
Inschrijven? huisvanhetkind@berlare.be of 052 43 25 44
Iets bijleren op een leuke manier? Ontdek de podcast van De Maakbare Mens. Beluister de afleveringen tijdens het wandelen, het poetsen, in de zetel of onderweg. Elk moment is een potentieel podcastmoment. Je vindt ze terug op alle grote platformen zoals Spotify, Apple podcasts, Google Podcasts of Deezer.
Wil je je als vroedvrouw of als groepswerker verdiepen in het organiseren van een Perinataal Groepsaanbod? Dan ben je op 20 maart 2023 van harte welkom op deze online vorming.
De Expertisecentra Kraamzorg, EXPOO en diverse partners uit het werkveld werkten samen aan een kwaliteitsvol kader rond perinataal groepsaanbod. Daarnaast ontwikkelden we een draaiboek dat professionals kunnen gebruiken in het organiseren van perinatale groepsbijeenkomsten.
Hoe kan de informatie over medicatie(doseringen) in de zwangerschap worden verbeterd?
We willen graag weten wat jij vindt van de informatie over medicatie(doseringen) in de zwangerschap en hoe je kijkt naar het gebruik van nieuwe vormen van bewijs hiervoor. Zo help je ons de zorg voor zwangere vrouwen te verbeteren.
De Train-the-trainer gaat door op maandag 17 oktober en kost 45 euro.
Op zaterdag 17 september 2022 start de opleiding ‘Tabakologie & Rookstopbegeleiding’ – een interuniversitaire permanente vorming met getuigschrift. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij!
In het Huis van het Kind worden op zeer regelmatige basis infoavonden, workshops en gespreksgroepen georganiseerd voor (groot)ouders en andere geïnteresseerden. Je krijgt in groep uitleg of kunt ervaringen uitwisselen over een bepaald opvoedingsthema.
Op 17 en 18 oktober 2022 organiseert Group Care Belgium een tweedaagse opleiding Group Care, volgens de principes van Centering Pregnancy (zie onder voor meer informatie rond Group Care).
In deze training leer je het model en haar principes kennen. Je krijgt tools aangeleerd om meteen van start te gaan. Er is aandacht voor implementatie, het werven van deelnemers, en volop gelegenheid om praktijkoefeningen te doen.
De opleiding zal plaatsvinden in de Pianofabriek (Fortstraat 35, 1060 Brussel).
Het doel van deze enquete is het begrijpen wat mogelijke uitdagingen zijn bij het invoeren van een vaccinatie tegen RSV bij zuigelingen, zwangere vrouwen en oudere volwassenen.
Helpen jullie mee de luierbus te vullen?
Deze week is de week van Infant Mental Health! Daarin zetten we het mentale welzijn van de kleintjes en hun ouders in de kijker Maar wat is IMH nu precies?
IMH richt zich op de kleintjes en de context waarbinnen ze opgroeien, want zonder ouders geen baby’s. Geestelijke gezondheid gaat over het relationeel en emotioneel welzijn van de kleintjes en hun ouders. Er is dus zowel aandacht voor de kinderen, hun ouders en context, als voor de relatie tussen ouders en kind(eren).
Vanaf nu kan je ook bij ons de Cultuursensitieve zwangerschapskoffer van ECK Volle Maan uitlenen. Je vindt hem terug bij onze uitleendienst onder het educatief materiaal.
Beste ouder(s) en/of voogd,
Aan de Universiteit Gent loopt momenteel een onderzoek naar het reilen en zeilen aan de eettafel bij kinderen tussen 2,5 en 8 jaar en hun ouders, hoe dit doorheen de tijd verandert en wat de invloed hiervan is op het welbevinden van het kind en de ouders. Hiervoor zouden we graag uw hulp willen vragen.
Op 19 en 20 mei 2022 organiseert Group Care Belgium een tweedaagse opleiding Group Care, volgens de principes van Centering Pregnancy.
Schrijf je nu in voor de Train-the-trainer rond het werken met het Perinataal Draaiboek.
Vandaag is het Wereldlichtjesdag. Onze gedachten zijn bij iedereen die vandaag extra warmte kan gebruiken.
Workshop babygebaren
Communiceren met je baby, kan dat ook zonder dat je kleintje effectief kan spreken?
Sinds deze zomervakantie is het voor kwetsbare ouders mogelijk om gebruik te maken van de luierbank. Om dit initiatief mee bekend te maken rekenen we ook op jullie!
Oproep covid-19 studie bij zwangere en (recent) bevallen vrouwen
Ook voor kleine baby’s is bewegen belangrijk. Nee, geen zware oefensessies, wel tijdens je dagelijkse activiteiten. Maak er vooral een dagelijkse leuke gewoonte van!
Ben je op zoek naar de meest recente informatie over het Covid-19 vaccin bij zwangerschap en borstvoeding? Hou deze links zeker in de gaten.
Een kindje krijgen: het is een intense ervaring, die voor veel mama's gepaard gaat met heel wat vragen. Hoe bereid ik mijn lichaam voor op de bevalling? En eens de baby er is: wat komt daar allemaal bij kijken? Om kersverse ouders goed te informeren, gaan onze experten van De Geboortepraktijk elke maand dieper in op één thema rond zwanger zijn, bevallen of kraamtijd. Deze maand: zo begin je aan de borstvoeding.
Een concert met als rode draad afscheid. Zware kost? Verre van.
‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. Hoopvol, krachtig, kwetsbaar, speels en poëtisch van toon. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Geïnspireerd door de liefde voor haar kind maakt ze deze voorstelling. We maken een reis langs muzikaal erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer wij mensen - doorheen tijd en ruimte - muzikaal uiting willen geven aan de liefde voor wie er niet meer is.
Onderzoeksoproep:
Minder steun en bezoek of net meer rust? Had je jouw zwangerschap anders voorgesteld?
In tijden van Corona is dit toch een aparte ervaring die gemengde gevoelens met zicht meebrengt.
Neem deel aan dit onderzoek en vertel ons jouw unieke verhaal.
Met dit internationale onderzoek willen we inzicht krijgen in de factoren die invloed hebben op uw ervaringen als ouder en het ouderschap in deze tijd van de Coronacrisis. Dankzij uw deelname zullen wij beter begrijpen hoe we ouders kunnen helpen met de mogelijke uitdagingen waarmee vele gezinnen vandaag geconfronteerd worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met verschillende landen over de hele wereld, zodat we ook de globale impact kunnen bekijken.
Welkom bij De Kraamkaravaan!
Wij doen ons best om jullie mailtjes en aanvragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Gezien de aard van onze job, en de huidige thuiswerk-maatregelen o.w.v. de coronacrisis, is het niet steeds mogelijk om meteen te antwoorden. Onze excuses daarvoor.
"Zwanger? Of heb je in de afgelopen 3 maand borstvoeding gegeven? Help ons in deze coronatijden beter te zorgen voor zwangere en borstvoedende vrouwen door deze vragenlijst in te vullen!"
Opvoeden is geen (wed)strijd.
De eerste, de beste, de grootste, de knapste, ... We trappen vaak in de valkuil van de competitie. Ook als het over opvoeden gaat. Daarom: minder vergelijken, maar zoeken naar wat voor jouw gezin belangrijk is. Fouten maken en opnieuw proberen. Mild zijn voor jezelf, je kind en de ouders om je heen. Dit is waar de Vlaamse Week van de Opvoeding 2020 voor staat.
Vroedvrouwen hebben een belangrijke maatschappelijke relevantie die we naar aanleiding van de ‘Internationale Dag van de Vroedvrouw’ op 5 mei graag in de kijker stellen.
We nemen graag even de tijd om iedereen te bedanken die in de Kraamzorg werkt. Bedankt kraamverzorgster, bedankt vroedvrouw, bedankt ouders om beroep te doen op kraamzorg…!
Vanaf nu kunnen jullie ons telefonisch bereiken op het nummer 09 292 87 08. Wij staan met veel plezier voor jullie klaar.
In deze driedaagse opleiding reiken we een theoretisch en praktisch Infant Mental Health perspectief aan van waaruit we kijken naar ouder, kind en interactie in het domein van de Perinatale Mentale Gezondheid. Cursus met: Dr. Binu Singh en Hilde Seys en Prof. Dr. Titia Hompes.
Julie Degraeve, master student in de verpleeg- en vroedkunde aan de Universiteit van Antwerpen, is op zoek naar zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester van de zwangerschap zitten en wonen in Vlaanderen of Nederlandstalig Brussel.
Huis van het Kind lanceert kwaliteitslabel voor 'babyvriendelijke' handelszaken.
Zijn jullie zwanger en is jullie bevalling voorzien tussen 27 mei en 25 juni 2019?
Dan kunnen jullie gratis deelnemen aan het programma "OuderTeam.nu"
Van 26 tot 28 april vindt opnieuw een tienermoederweekend plaats, dit keer in Brakel. Fara en vzw Lejo slaan weer de handen in elkaar om tienermoeders en hun baby's een fantastische tijd te bezorgen!
Fara vzw luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes. Ook bieden zij professionele begeleiding van lotgenotencontact, zowel persoonlijk als online. Hierbij zetten wij graag het aanbod rond abortusverwerking in de kijker.
Internationale week van de borstvoeding staat dit jaar in het teken van borstvoeding als gezonde basis voor het leven.
Op zaterdag 14 juli 2018 mochten wij met trots onze BabySpot-caravan officiëel openen. Drie jonge mama's met hun baby's knipten symbolisch het lint door waarna de kindjes gevoed en/of verluierd konden worden in de gezellig ingerichte caravan. De komende 10 dagen, tijdens de Gentse Feesten, staat de caravan op het Luisterplein (François Laurentplein). Allen welkom!
Steeds meer Vlaamse gezinnen doen beroep op kraamzorg tijdens de eerste weken na de komst van hun kindje. Tijdens de week van de kraamzorg zetten we de kraamverzorgenden in de kijker.
Op 5 mei wordt wereldwijd de dag van de vroedvrouw gevierd. De Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) zet daarom het belang van kwaliteitsvolle geboortezorg in de kijker.
Mei is de internationale actiemaand baarmoederhalskanker. Vroegtijdige opsporing vormt de beste bescherming. Vrouwen van 25 tot en met 64 jaar worden aangemoedigd elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen.
Op uitnodiging van Solidariteit voor het Gezin gaf Doctor Thomas Hale een lezing over het gebruik van medicatie tijdens de borstvoedingsperiode. Hanne woonde deze bij.
Buiten spelen is leuk en gezond, ook voor kleine kinderen! Tijdens de maand april geven de #buitenbaby's van Kind en Gezin de straten van Gent kleur.
Rapport WHO (2018) vestigt aandacht op het belang van de geboorte-ervaring van de vrouw. De positie van de vrouw in het beslissingsproces wordt hierin belicht.
GAMS in de kijker.
GAMS vzw zet zich sinds 1996 in tegen vrouwelijke genitale verminking en andere vormen van gendergebonden geweld in België. Sinds begin 2018 hebben zij een vast aanbod in Gent.
Zwangerschap en moederschap hebben nog te vaak een negatieve invloed op de loopbaan. Volgens een onderzoek van het Instituut voor de gelijkheid van mannen en vrouwen worden drie op de vier werkende vrouwen geconfronteerd met discriminatie, benadeling, ongelijke behandeling of spanningen op het werk op basis van hun zwangerschap of moederschap.
We staken onze website in een nieuw kleedje. Duik er even in en leer ons beter kennen.
Dankzij jullie stemmen werden we geselecteerd voor het Burgerbudget.