Expertisecentrum Kraamzorg Oost-Vlaanderen

Doorheen haar werking streeft de Kraamkaravaan ernaar voor elk nieuw geboren kind de beste start mogelijk te maken. Het expertisecentrum legt hierbij de nadruk op een verbindende functie enerzijds en een ondersteunende rol anderzijds. Beide aspecten worden benadrukt in de werking met professionelen en gezinnen.

De Kraamkaravaan faciliteert netwerken tussen professionele organisaties en helpt deze in stand te houden. Krachten bundelen kan leiden tot een meer gedragen benadering van ondersteuning tijdens de perinatale periode. Daarnaast neemt de Kraamkarvaan een ondersteunende functie op doorheen de uitwerking van specifieke, lokale projecten. Om die reden bieden we een vast aanbod dat lokaal kan toegepast worden. Daarnaast staat een aanpak op maat centraal, hierbij kijken we graag met lokale organisaties naar de specifieke noden om een perinataal aanbod te kunnen uitbouwen. We streven mee naar een optimale perinatale zorg. Hiervoor zetten we in op professionalisering van de kraamzorg, volgen we evoluties in het perinatale landschap op en trachten we een signaalfunctie op te nemen.

Hiervoor werken we graag samen met verschillende partners:

Voor ouders

Gezinnen trachten we in eerste instantie te ondersteunen in hun vragen rond zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hiervoor zijn we telefonisch of via mail bereikbaar. Daarnaast willen we ook voor ouders een verbindende functie onemen. Warm doorverwijzen staat hierbij centraal.

Meer informatie voor ouders

Wie zijn wij?

De werking van de Kraamkaravaan is gebaseerd op het engagement en de samenwerking van twee coördinatoren.

Hanne

Hallo, mijn naam is Hanne. Na mijn diploma ‘licentiate in de Afrikaanse Talen en Culturen’, behaalde ik ook mijn diploma ‘vroedvrouw’. Al sinds 2006 werk ik als coördinator van het Expertisecentrum Kraamzorg. Ons centrum heeft in de loop van de voorbije jaren vaak nieuwe opdrachten gekregen, waardoor ik steeds weer de kans kreeg om flexibel en gevarieerd te werken, te blijven zoeken naar manieren om de perinatale periode in ruimere betekenis te ondersteunen. Ik ben zeer blij met de vrijheid die we hebben om écht in te spelen op lokale en huidige noden en dit vorm te geven in veelzijdige initiatieven en projecten. Een project vormgeven, dit in de diepte uitwerken en verlangen naar het mooie eindresultaat, geeft me dan ook veel voldoening.

In 2006 richtte ik ook samen met een collega Vroedvrouwenpraktijk De Bron (Gent) op. Daar begeleide ik jarenlang zwangerschappen en bevallingen, gaf ik prenatale lessen en bood nazorgen thuis na de bevalling. De combinatie van werken in de eerste lijn én beleidsmatig werk, is/was voor mij altijd de perfecte match.

Ik doe mijn werk erg graag, maar het leven op zich zie ik nog liever. Elke dag mag ik genieten van mijn prachtige kinderen Emke en Ole. Samen met hen en mijn levenspartner Benne profiteren we van de kleine dingen in het leven: vrienden opzoeken, fietsen, reizen, bergtochten maken, lekker eten, sporten, in de natuur zijn …

Chelsea

Hallo, ik ben Chelsea. Sinds april '22 de nieuwe collega van Hanne. Ik studeerde in 2012 af als vroedvrouw maar volgde nadien nog een Master opleiding aan KASK School of Arts in Beeldende Kunsten. Na die opleiding bleef ik nog twee jaar thuis om fulltime voor mijn kindjes te zorgen. Omdat ik het belangrijk vind dat alle ouders maximale kansen krijgen in hun zoektocht binnen het ouderschap, zocht ik een job waarin ik mij kon inzetten voor verschillende thema's die dit ondersteunen. Als coördinator binnen De Kraamkaravaan kan ik geëngageerd aan de slag om in kleine en grotere projecten mee te helpen een verschil te maken in een zorgeloze perinatale periode voor iedereen.

Naast mijn functie binnen het ECK, steek ik graag mijn tijd in creative activiteiten zoals analoge fotografie, keramiek, tekenen en schilderen. Wanneer we kunnen, trekken we er het liefst op uit met ons gezin. Dan zetten we onze daktent op een (deel)wagen en verkennen verre en dichte oorden. Samen met onze border collie Bowie maken we graag wandelingen in prachtige natuurreservaten en parken of trekken we de bergen in.

 

De Kraamkaravaan heeft Oost-Vlaanderen als werkgebied. We werken samen met de andere Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg. Je vindt ze allemaal hier.

Expertisecentrum Kraamzorg Kraamkaravaan is een partnerorganisatie van Kind en Gezin.

Benieuwd wat de Kraamkaravaan voor jou of je organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op!

info@kraamkaravaan.be

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be