De BabySpot-caravan staat op de Gentse Feesten!

Zaterdag 14 juli 2018 was het eindelijk zo ver: onze BabySpot-caravan werd officieel geopend!

Drie baby’s en hun mama’s mochten het lint doorknippen waarna ze als eersten gebruik konden maken van onze caravan om gevoed en/of verluierd te worden!

Vanaf nu kan iedereen onze caravan ontlenen om hun evenement nóg kindvriendelijker te maken.

Hieronder vinden jullie integraal de speech terug die gegeven werd bij de plechtige inhuldiging van de BabySpot-caravan.

 

De BabySpot-caravan zoals die vandaag aan jullie wordt voorgesteld, is een droom die al enkele jaren in onze hoofden speelt.

Laat ik jullie vooral iets kort vertellen over het ontstaan en het waarom van deze caravan.

Toen het Expertisecentrum Kraamzorg ‘De Kraamkaravaan’ in 2016 vanuit de Hoornstraat verhuisde, moesten we ook een zeer frequent gebruikt voedingshoekje achterlaten. In ons pand hadden wij een aparte kamer ingericht waar jonger ouders even konden ontsnappen van de drukte van de binnenstad om hun kindje te voeden en /of te verluieren. Sommige dames die reeds terug aan het werk waren, kwamen in hun middagpauzes zelfs bij ons afkolven, omdat het daar zo gezellig en rustig was. Mensen gaven aan dat het bestaan van zo’n plek ervoor zorgde dat men durfde buitenkomen, dat ze een bezoekje naar de stad met een pasgeboren baby beter zagen zitten.

Toen wij verhuisden, konden we ons geliefd voedingshoekje niet meenemen. Bezoekers gaven aan dat ze nu niet meer wisten waar ze terecht konden. Dit voelden, we, dit hoorden we, maar we wilden dit ook staven.

Vorige lente besliste het Expertisecentrm Kraamzorg dan ook om - samen met het Huis van het Kind Gent en de Jeugddienst van Stad Gent - een bevraging te doen bij een divers Gents publiek over de noden die zij voelden om van Gent een echte kindvriendelijke Stad te kunnen maken. De resultaten bevestigden wat we reeds wisten: er was een duidelijke behoefte aan plaatsen waar mensen op hun gemak terecht konden met hun baby. Zo ontstonden de eerste vaste BabySpots: horecazaken en publieke ruimtes die, soms mits enkele heel kleine aanpassingen, een warm welkom creëerden voor jonge gezinnen.

Toen de oproep van het Gents Burgerbudget verscheen, wisten we dat er meer in zat dan die paar plaatsen en groeiden we ondertussen uit tot 53 vaste BabySpots in Gent alleen al. 

Maar wat zou het ook fijn zijn om naast die vaste plaatsen, er voor te zorgen dat festivals, evenementen, rommelmarkten, buurtfeesten, … ook steeds een plaats hebben waar jonge ouders terecht kunnen. Dankzij de zeer fijne samenwerking met het Huis van het Kind Gent en vzw Uitbureau mogen wij vandaag met veel trots onze mobiele BabySpot voorstellen: de BabySpot-caravan.

Geen excuus meer dus om thuis te blijven met uw baby tijdens de vele evenementen die onze Stad rijk is, te beginnen met deze Gentse Feesten. Een beter moment om de caravan in te wijden, is er niet leek ons… En wie kan dat beter doen dan een drie jonge mama's met hun kersverse baby's. Astrid en Carlota, Evita en Gaston, Lize en Ida, aan jullie de eer!

 

Speech, gegeven door Hanne Devos - coördinator Kraamkaravaan, op de persconferentie van zaterdag 14 juli om 13u op het Luisterplein (François Laurentplein in Gent)

Elke dag groeit onze uitleendienst

Ontdek wat we ter beschikking hebben

Bekijk al onze thema's

 

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be