Lezing Thomas Hale - 29 maart 2018

Op uitnodiging van Solidariteit voor het Gezin gaf Doctor Thomas Hale een lezing over het gebruik van medicatie tijdens de borstvoedingsperiode. Hanne woonde deze bij.

Inleidend werd een toelichting gegeven over de informatiecampagne omtrent het gebruik van medicatie bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding. Meer informatie over deze campagne van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten vind je hier.

Nadien kwam de hoofdspreker Thomas Hale aan het woord. Doctor Hale (Ph.D., R.Ph) is farmacoloog en is verbonden aan de Texas Tech University School of Medicine. Hij is wereldwijd bekend als expert op het gebied van medicatie en borstvoeding. Hij is onder andere auteur van Medications and Mothers' Milk (2014).

De lezing vormde in de eerste plaats een mooie herhaling van onze farmacologische kennis omtrent het gebruik van medicatie tijdens de borstvoedingsperiode. Bovendien werd nogmaals bevestigd hoe belangrijk het is om up-to-date te blijven over de recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten binnen het werkveld. Tenslotte overtuigde Dr. Hale de aanwezigen ook van het belang van interdisciplinaire samenwerking bij twijfel over medicatiegebruik bij borstvoedende moeders.

Meer lezen over medicatie bij borstvoeding kan hier.

Elke dag groeit onze uitleendienst

Ontdek wat we ter beschikking hebben

Bekijk al onze thema's

 

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be