Opleiding tabakologie en rookstopbegeleiding

Deze opleiding kwalificeert gezondheidswerkers tot tabakoloog, zodat zij deskundige hulpverlening kunnen uitvoeren bij kandidaat-rookstoppers. Het betreft een blended opleiding waarbij het theoretische luik online aangeboden wordt en de praktijksessies op locatie doorgaan.

De permanente vorming kwalificeert gezondheidswerkers tot tabakoloog zodat zij deskundige hulpverlening kunnen uitvoeren bij kandidaat rookstoppers. Het begeleiden van rookstop draagt bij tot de noodzakelijke preventie van de tabakgerelateerde mortaliteit en morbiditeit.
De inrichter en coördinator van de opleiding is de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding vzw en staat in voor de  vormelijke aspecten van de opleiding (organisatie, administratie, financiën, ....). Dit in een samenwerking met de vier Vlaamse universiteiten (Universiteit Antwerpen, UGent, Vrije Universiteit Brussel en KULeuven). Het programmacomité (samengesteld uit vertegenwoordigers van voornoemde partners) beslist over de inhoudelijke aspecten van de opleiding (opleidingsprogramma, het toewijzen van onderwijsopdrachten, de toelatingsvoorwaarden, evaluatie van de opleiding en de promotie).

De opleiding is erkend als een interuniversitaire permanente vorming met getuigschrift binnen de faculteit Geneeskunde.

Klik hier om u aan te melden voor de opleiding 2022-2023

Elke dag groeit onze uitleendienst

Ontdek wat we ter beschikking hebben

Bekijk al onze thema's

 

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be