Voor het eerst borstvoeding geven? Zo leg je je kindje aan.

Een kindje krijgen: het is een intense ervaring, die voor veel mama's gepaard gaat met heel wat vragen. Hoe bereid ik mijn lichaam voor op de bevalling? En eens de baby er is: wat komt daar allemaal bij kijken? Om kersverse ouders goed te informeren, gaan onze experten van De Geboortepraktijk elke maand dieper in op één thema rond zwanger zijn, bevallen of kraamtijd. Deze maand: zo begin je aan de borstvoeding.

Borstvoeding geven: een goede start

Borstvoeding geven: als je ervoor kiest, is het een van de mooiste en belangrijkste taken waar je als jonge mama voor komt te staan, maar meteen ook wel een van de meest complexe en soms moeilijke dingen die je zult moeten leren. Nathalie, vroedvrouw en lactatiekundige: “Soms vindt een baby vrij snel na de geboorte vanop de buik heel natuurlijk zijn weg naar de borst en begint zo te drinken. Voor die mama’s is dat vaak de start van een vrij vlot verlopend borstvoedingsproces.”

Borstvoeding geven: hoe begin je er nu aan?

Wat je als mama op voorhand al kunt doen om de borstvoeding zo vlot mogelijk van start te laten gaan? Allereerst: je goed informeren, natuurlijk! Nathalie: “Veel zwangere vrouwen lezen zich op voorhand uitgebreid in over zwanger zijn en bevallen, maar vergeten informatie op te zoeken over borstvoeding. Nochtans komt bij borstvoeding véél meer kijken dan bij een bevalling en duurt de borstvoedingsrelatie met je kind ook veel langer dan die ene dag of nacht in de geboortekamer.”

Gelukkig is er over borstvoeding ook veel informatie te vinden. Nathalie: “Ga op zoek naar gespecialiseerde literatuur of ga te rade bij een borstvoedingsvereniging als La Leche League of speciaal voor islamitische mama’s: Halimah. Omdat ik naast professionele informatie ook vooral geloof in gedeelde ervaringen raad ik vrouwen ook altijd aan om hun oor eens te luisteren te leggen in hun eigen omgeving: zijn er daar mama’s met een succesvol borstvoedingsverhaal of met fijne tips voor jou? Al die informatie samen, maakt dat je er als kersverse mama waarschijnlijk helemaal voorbereid en met veel vertrouwen aan kan beginnen.”

Vraag het aan de vroedvrouw: hoe leg ik mijn baby aan?

Hoe begin je er nu precies aan? Waar moet je allemaal op letten? En hoe leg je je baby voor de allereerste keer aan als het zover is? Nathalie legt het uit én toont je hoe het moet in onze video. Klik hier om de video af te spelen.

 

Elke dag groeit onze uitleendienst

Ontdek wat we ter beschikking hebben

Bekijk al onze thema's

 

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be