Warme ondersteuning tijdens de kraamperiode

De geboorte van een baby betekent voor veel gezinnen het begin van een overweldigende periode. De kraamverzorgende kan dan een ondersteunende, versterkende rol opnemen. Klaartje doet haar job met hart en ziel en vertelt er ons meer over.

Ik werk ondertussen reeds 8 jaar als kraamverzorgende en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen moment spijt heb van de keuze die ik toen gemaakt heb. Ik heb altijd geweten dat een job in de sociale en zorgende sector mij het best zou liggen. Als moeder van twee heb ik dan ook bewust gekozen voor een halftijdse job bij de kraamzorgdienst.

Wanneer er een kindje ter wereld komt, wordt er bij ouders vaak ook veel onzekerheid geboren. Als kraamverzorgster voel ik mij dan ook bevoorrecht om in nieuwe gezinnen hulp, ondersteuning en advies te geven waar nodig.

Ik bied kraamzorg aan vanuit mijn gevoel en daar vertrouw ik sterk op. Iedere baby heeft recht op een liefdevolle start en ik hoop daar een belangrijke bijdrage in te kunnen leveren tijdens de kraamperiode. Zo vind ik het bijvoorbeeld ontzettend fijn om te zorgen voor lekker eten voor het hele gezin, ze te verwennen met opkikkertjes zoals soep in de winter of een fruitsla in de zomer. Maar zeker ook door te luisteren, rust te creƫren, de boel op orde te houden of de boel gewoon te kunnen laten wanneer nodig. Ik pas mij aan aan de wensen van het gezin.

Het fijne van werken voor de kraamzorgdienst is dat we ook bijscholingen krijgen om onze kennis rond alles wat bij kraamzorg komt kijken op peil te houden. Elk gezin is anders en vraagt een andere aanpak. Daarom vind ik het belangrijk om te proberen mijn flexibiliteit, creativiteit en passie voor het werk te koppelen aan de opgedane kennis en zo een gezin de handvaten te bieden om een mooie start te kunnen maken.

Als kraamverzorgster probeer ik als het ware een duizendpoot te zijn die zich creatief en bereidwillig opstelt. Op die manier probeer ik te zorgen voor rust en zekerheid in het prille ouderschap. Maar het belangrijkste voor mij is de baby te integreren binnen het gezin. Ik probeer er te zijn voor de ouders, hen te ondersteunen, hulpmiddelen en oplossingen aan te reiken en hen te bevestigen in hun kunnen zodat zij met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Elke dag groeit onze uitleendienst

Ontdek wat we ter beschikking hebben

Bekijk al onze thema's

 

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2024 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be