In Oost-Vlaanderen zijn acht kraamzorgdiensten werkzaam. Om kraamzorg aan te vragen, neem je contact op met de dienst van je keuze. Een verantwoordelijke brengt jullie tijdens de zwangerschap vrijblijvend een bezoek om jullie verwachtingen en wensen af te stemmen. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over watje van kraamzorg kan verwachten.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende organisaties en hun dienstverlening.

Familiehulp

Contactgegevens

gent@familiehulp.be
oudenaarde@familiehulp.be
sintniklaas@familiehulp.be
aalst@familiehulp.be

Dienstverlening

Kraamzorg wordt aangeboden tot 8 weken na de bevalling. Ook tijdens de zwangerschap kan een beroep gedaan worden op kraamhulp. De uurregeling is flexibel, in overleg met het gezin. Ondersteuning in het weekend en op feestdagen is mogelijk in nood en dan beperkt tot bereiden maaltijden en bij lichaamsverzorging.

Familiezorg

Contactgegevens

info@familiezorg.be

Dienstverlening

Hulp mogelijk tot drie maanden na de bevalling, indien nodig is verlenging mogelijk. Ook tijdens de zwangerschap kan beroep gedaan worden op de kraamzorgdienst. De kraamverzorgster komt per zorgdag 2 tot 4u langs. Afhankelijk van de doelstelling is hulpverlening in het weekend of op een feestdag mogelijk.

Reddie Teddy

Contactgegevens

kraamzorg.bmovl@bondmoyson.be

Dienstverlening

Tot drie maanden na de bevalling mag zoveel zorg als gewenst opgenomen worden, mits beschikbaarheid. De zorg wordt opgestart binnen de week na thuiskomst. Op doktersvoorschrift is ook tijdens de zwangerschap kraamzorg mogelijk: maximum 8u/week verdeeld over maximum twee dagen. De zorg wordt aangeboden tijdens vier aaneensluitende uren in de voor- of namiddag. Zorg op maat is mogelijk in onderling overleg. In het weekend is hulp mogelijk na poliklinische bevalling of thuisbevalling op het eind van de week.

Partena Gezinszorg

Contactgegevens

www.partena-hulpinhuis.be

Dienstverlening

Binnen acht weken na de bevalling wordt maximum 80u hulp geboden. Voor een meerling kan kraamzorg tot 16 weken na de bevalling, met een maximum van 160u. Tijdens de zwangerschap kan er 1 maand voor de bevalling kraamzorg worden geboden, gezinszorg is ook mogelijk. De  zorg wordt aangeboden tijdens 2 of 4 aaneengesloten uren.

Solidariteit voor het Gezin

Contactgegevens

www.solidariteit.be

Dienstverlening

Binnen acht weken na de bevalling wordt maximum 80u hulp geboden. Voor een tweeling wordt dit uitgebreid naar 160u binnen 16 weken na de bevalling. Tijdens de zwangerschap is gezinszorg mogelijk op medisch voorschrift. De zorg wordt aangeboden tijdens vier aaneensluitende uren in voor- of namiddag. Tijdens het weekend is geen hulp mogelijk.

Ferm Thuiszorg

Contactgegevens

kraamzorghallevilvoorde@samenferm.be

Dienstverlening

Kraamzorg is mogelijk tot 3 maand na de bevalling, deze termijn kan verlengd worden indien nodig. Er kan ook tijdens de zwangerschap kraamzorg ingepland worden indien er zorgnood is. De hulp is flexibel en op maat van het gezin. In het weekend kan ook hulp geboden worden voor noodzakelijke taken, tegen een verhoogde uurbijdrage.

Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw

Contactgegevens

pauwels.k@thuiszorgderegenboog.be

Dienstverlening

De Regenboog biedt kraamzorg in de regio Beveren, Melsele en Kruibeke. Binnen één maand na de bevalling wordt 80 uur hulp geboden. Dit kan voor een tweeling verdubbeld worden. Op medisch voorschrift is kraamhulp tijdens de zwangerschap mogelijk. De uurregeling is flexibel te bespreken. Tijdens het weekend wordt geen hulp geboden.

De Wieg

Contactgegevens

kraamzorg@dewieg.be

Dienstverlening

De Wieg biedt kraamzorg in regio Meetjesland en Zuid Oost-Vlaanderen. In samenspraak met het gezin wordt een zorgpakket samengesteld dat zoveel mogelijk is afgestemd op hun unieke zorgbehoeften. Kraamzorg wordt aangeboden tot ongeveer drie maanden na de geboorte, afhankelijk van het herstel.

 

 

Zorgpunt Waasland

 
 
 
Contactgegevens

Voor Sint-Niklaas: west@zpw.be           

Voor Beveren, Zwijndrecht en Kruibeke: oost@zpw.be

Dienstverlening

Zorgpunt Waasland biedt kraamzorg aan in de gemeenten Sint-Niklaas, Beveren en Kruibeke. Dit kan vanaf 7 weken voor de verwachte bevallingsdatum tot 15 weken na de bevalling. Indien er buiten die periode ook hulp nodig is, kan dit aangevraagd worden. De uurregeling is flexibel, op maat van het gezin. Afhankelijk van de noden kan er ook tijdens het weekend en 's avonds hulp geboden worden.

Op zoek naar informatie over kraamzorg?
Ga naar het deel voor ouders
.

© 2020 Kraamkaravaan - Alle rechten voorbehouden / Privacy & cookies / Webdesign thinline.be